Mleté maso a zelí

Kombinace mletého masa a zelí není nikterak neobvyklá. V mnoha národních kuchyních narazíte na recepty, ve kterých jsou základními surovinami mleté maso se zelím. My se naučíme recept, který vás možná překvapí netradiční ingrediencí - jogurtem.

Celý recept uvidíte v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Placky na zelné plátky

Celou hlávku čerstvého zelí nakrájíme na plátky o šířce asi 2 cm, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme a opepříme. V míse smícháme půl kila mletého masa, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, dochutíme směsí italských bylinek, muškátovým oříškem s mletou paprikou. Chuť podpoříme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Zamíchanou masovou směs vytvarujeme na placky a položíme na plátky zelí.

Jogurtová omáčka

Chuťově zajímavou omáčku si připravíme z 6 lžic bílého jogurtu, 2 lžic rajčatového protlaku, nasekané jarní cibulky a kopru. Posolíme a opepříme. Takto připravenou omáčkou potřeme mleté maso. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a 45 minut zapékáme.

Příloha s vůní česneku

Než se maso se zelím upeče, připravíme si jednoduchou přílohu.

Tři brambory nakrájíme na půlměsíčky. V míse si připravíme zálivku ze 3 lžic oleje, 2 stroužků rozetřeného česneku, soli, pepře a mleté papriky. Brambory v zálivce zamícháme. Jednotlivé bramborové půlměsíčky poklademe na plech a posypeme strouhaným parmezánem. Pečeme na 200 °C přibližně 15 minut. Ještě horké brambory na závěr posypeme opět parmezánem smíchaným s nasekanou listovou natí petrželky. Lahodná chuť zelí s mletým masem podpořená česnekovými bramborami nikdy nezklame.

Související články

Zdroje informací: www.youtube.com