Honí vás mlsná, v televizi běží váš oblíbený film a skrýš plná křupavých dobrůtek zeje prázdnotou? Nezoufejte a vrhněte se na výrobu domácích bake rolls, malých ochucených křupavých koleček připomínajících suchary. Postup je až legračně jednoduchý, inspirujte se ve videu:

Zdroj: Youtube

Domácí bake rolls mají jednu nevýhodu, jsou tak dobré, že je možná ani nestačíte péct do zásoby. Jakmile je totiž jednou ochutnáte, na jinou pochoutku na zahnání mlsné si ani nevzpomene. Navíc k jejich výrobě potřebujete jen ty nejzákladnější ingredience, takže jejich výroba vás vyjde rozhodně levněji, než koupě jejich dvojníků v obchodech, či obyčejného pytlíku brambůrek.

Zdravější než brambůrky

Domácí suchárky jsou navíc o něco zdravější než třeba brambůrky, nesmaží se, ale pečou v troubě. A co na ně budete potřebovat? Zpracujte klidně starší bílé pečivo. Nejvhodnější jsou klasické bagety, velkou parádu ale uděláte i s rohlíky nebo houskami.

K ruce si ještě připravte bylinky dle chuti, česnek, parmezán a olivový olej. Bylinky samozřejmě můžete použít sušené, lepší by ale byly ty čerstvé. Přece jen kulatému mlsání dodají trochu lepší chuť. Lahodná je pak kombinace bazalky a strouhaného parmezánu. Sýr dodá sucharům jemně pikantní chuť. Nebojíte-li se experimentovat, můžete si udělat ryze sýrovou variantu.

Mlsání k televizi hotové rychlostí blesku

Jedinou výraznější práci, kterou budete muset při výrobě domácích bake rolls vynaložit, je krájení pečiva. Nakrájejte jej na co nejtenčí plátky, aby byly po upečení nádherně křupavé. V jedné misce smíchejte například bylinky provensálského typu se čtyřmi lžícemi oleje a prolisovaným stroužkem česneku. V druhé misce pak najemno nasekanou bazalku se čtyřmi lžícemi olivového oleje a lžící strouhaného parmezánu.

Na plech a do trouby

Kolečka pečiva, pomocí mašlovačky jedno po druhém, namažte připravenou bylinkovou směsí z obou stran a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba čtvrt hodinky při teplotě 100 °C, dokud nebudou suchary křupavé.

Tip na závěr

Fantazii se meze nekladou a podobným způsobem si můžete připravit hned několik příchutí. Z jedné strany můžete kolečka natřít olivovým olejem a horní stranu jemně posypat směsí oblíbených sýrů. S olejem můžete také smíchat koření na pizzu a získáte tak velmi oblíbenou příchuť. Na druhou stranu, vyrobit si můžete i nejklasičtější klasiku, a to pouze solenou variantu. Potřete kolečka olivovým olejem, zasypejte solí a je hotovo.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, hobby.instory.cz