Zdravá hořká čokoláda

Tmavá čokoláda rozhodně patří mezi zdravé dobroty. Najděte si takovou, která vám chutná, ale má vysoký podíl kakaa a málo cukru. 99% čokoláda je opravdu extrémně hořká a nezachutná každému. Na trhu je ale mnohem více variant, které jsou lahodné, a přece po nich nebudete přibírat. Rozhodně jde také o množství. Pár čtverečků tmavé čokolády zažene chutě a nezruinuje zdravý jídelníček.

Související články

Naservírujte zdravý jogurtový či tvarohový dezert

Jogurty a tvarohy jsou také vhodné a je možné upravit je různými způsoby. Jogurty můžete mrazit, připravit z nich dip na ovoce nebo kombinovat s jinými zdravými potravinami.

Chcete-li, aby dezert krásně vypadal, navrstvěte vyšlehaný tvaroh nebo jogurt s ovocem či ořechy a servírujte ve sklenicích. Je to jednoduchý způsob, jak udělat z obyčejných surovin luxusní dobrotu pro celou rodinu.

Pečené jablko jako zdravý zákusek

Pečená jablka s ořechy jsou sice slazená medem nebo lžičkou marmelády, ale zároveň jde o skutečně zdravý dezert. Jeho příprava je velmi jednoduchá a potěšíte jím celou rodinu. Jestli máte ještě loňská jablka, pak je rozhodně použijte. Pečením se jablíčka stejně trošku scvrknou a zkrabatí.

Drobné zdravé zákusky z ovesných vloček

Ovesné kuličky nebo tyčinky jsou rozhodně vhodné a do zdravého jídelníčku patří. Je jen na vás, čím hmotu spojíte. Dobře funguje med, ale také sušené datle nebo burákové máslo. Ovesné směsi můžete jednoduše osladit sušeným ovocem nebo melasou a nezapomeňte ani na voňavé koření. Se skořicí či anýzem budou vaše dezerty ještě zajímavější.
Chcete-li udělat z ovesných kuliček či tyčinek luxusní drobný zákusek, obalte je v kakau, mandlových plátcích nebo ozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Mražené ovoce je zdravé a osvěžující

Ovocné sorbety vůbec nemusejí být plné cukru. Často stačí ovoce nakrájet na kostky a zmrazit. Mražené ovoce pak stačí jen rozmixovat. Aby byla hmota krémovější, přidejte lžičku jogurtu a budete mít za vteřinku hotový vynikající sorbet. Ideální jsou jahody, banány nebo třeba ananas či uzrálé mango. Jen je potřeba myslet dopředu a ovoce si zmrazit.

Hravý a zdravý zákusek z jablka

Víte, co milují děti a vy si na tom také můžete pochutnat? Jablečnou zdravou koblihu! Nejde vůbec o pečivo, ale o jablko nakrájené na plátky, z jejichž středu vyříznete jádřinec. Vzniknou kroužky připomínající americkou koblihu, kterou můžete ozdobit jogurtem místo polevy a nakrájeným ovocem, ořechy nebo cereáliemi namísto cukrového barevného zdobení. Jednoduchý dezert baví i chutná!

Zdroje: kreativnija.cz, www.eatthis.com