Zdroje: balconygardenweb.com, www.youtube.com

I ti nejmenší slimáci jsou pro celý ekosystém důležití. Bohužel, když tito malí slizcí tvorové okusují úrodu, nemáme s přírodou slitování. Jak se jich konečně zbavit?

Vanish, skvrn a špíny se zbavíš

Přípravek na bázi peroxidu vodíku nechybí téměř v žádné domácnosti. Účinně odstraňuje skvrny od jídla, krve nebo třeba make-upu. Zkuste ho použít v zahradě. Je bezpečnější než běžné jedy proti slimákům, které ohrožují i naše psí a kočičí miláčky.

Peroxid vodíku

Peroxid vodíku (H2O2) má o jeden atom kyslíku více než voda. A právě ten ho dělá tak užitečným. Používá se k čištění, bělení, sterilizaci apod. Dá se ale aplikovat i na zahradě. Doplňuje rostlinám kyslík a provzdušňuje půdu. Pomáhá také při kořenové hnilobě, k rychlejšímu klíčení semen, s plísněmi, ale také se škůdci a jejich vajíčky.

Vanish a slimáci

Pokud chcete vymýtit slimáky ze své zahrady, použijte buď vanish v prášku nebo sprej. Mějte však na paměti, že by neměl být přípravek koncentrovaný. Tekutý vanish budete muset naředit v poměru 2-4 čajové lžičky na 1 litr vody. Přípravek v prášku použijte za vlhkého počasí.

Jak odstranit slimáky

Peroxid vodíku účinkuje tak, že slizká slimáčí těla rozpustí. Jakmile je postříkáte roztokem nebo přelezou přes prášek, začnou umírat. Výhoda spreje je navíc v tom, že zabijete také vajíčka škůdců schované na listech. Vanish obsahuje také sulfonáty, díky kterým bude na rostlině držet. Nejdříve však roztok použijte na testovací skupině. Budete mít jistotu, že rostliny postřikem nespálíte.

Zdroj: Youtube