Zdroj. www.webmd.com, tema.ceskaordinace.cz, svetkreativity.cz

Jak proti nim zakročit?

Zatočí s nimi jen kapalný sodík či chirurgický zákrok?

V případě, že nepomůže něco jednoduššího a po domácku dostupného, tak jako poslední řešení rozhodně ano. Určitě je fajn navštívit nejdřív lékaře a zjistit, zda se opravdu jedná o bradavice. Jestliže ano, zkuste dát šanci nejprve šetrnějším prostředkům. Vsaďte třeba na účinky jedlé sody. Určitě ji máte doma po ruce. Pomáhá léčit záněty a přínosem je i v léčbě vážných autoimunitních chorob.

Co to jsou bradavice a proč nás obtěžují?

Bradavice nepatří mezi oblíbené estetické doplňky lidského těla. Jsou jedním z nejčastějších kožních problémů, které se mohou vyskytnout kdekoliv na těle, většinou je můžete najít na rukou a nohou. Objevují se buď samostatně nebo ve skupinkách. Mají pestrou škálu podob a velikostí. Některé jsou na povrchu hrubé, jiné zas hladké a rovné. Jejich vzhled určují i malé cévy, které do nich ústí. Většina z nich má deformovaný tvar a jsou bezbolestné. Když se vyskytnou na spodní části chodidla či mezi prsty nohou, tak o nich dobře víte.

Co je způsobuje?

Příčinou bradavic je infekce papilomavirem HPV, který napadá lidské buňky. Přestože je hojně rozšířen, zdravotní potíže způsobuje jen někomu. Náchylnější jsou lidé s oslabeným imunitním systémem. Přenáší se dotykem a je schopný „zadělat“ na bradavici, než řeknete švec. Proniknout do kůže se mu podaří i jen malým poraněním. Zamlouvají se mu i místa dlouho vystavená potu, proto se bradavice nejčastěji objevují na chodidlech. Inkubační doba samotného výrůstku pak může být několik dnů či týdnů, ale i měsíců, nebo dokonce i pár let. Nikdy přesně nevíte, kdy se objeví.

Jak se vypořádat s bradavicemi?

Možností je více! Pro začátek zkuste šetrný a účinný trik s jedlou sodou!

Sáček s jedlou sodou je jednoduše zázrak a jistě se najde téměř v každé domácnosti. A když ne? Za pár korun se dá pořídit v každém obchodě. Hodí se jako pomocník na mnoho věcí! O jeho zázračných účincích nemá mnoho lidí ani tušení!

Dokonce je i skvělým medikamentem na bradavice! Stačí smíchat asi polovinu čajové lžičky s kapkou ricinového oleje, citronové šťávy nebo jedlého octa. Pak už jen aplikujte tento malý a jednoduchý zázrak třikrát denně na postižená místa a do pár týdnů se můžete těšit z úspěšného boje proti bradavicovému agresorovi. A víte, že jedlá soda díky svým skvělým absorpčním účinkům, pomůže také od pachu nebo bolesti unavených nohou? Takže můžete spojit příjemné s užitečným.

Jakmile se zbavíte bradavic, dopřejte si klidně několikrát do týdne lázeň pro vaše chodidla. Budete si užívat pohyb s lehkostí!

Lékařská pomoc

Pokud se bradavic nezbavíte do šesti týdnů, návštěvu lékaře déle neodkládejte. Bradavice totiž nejen rostou, mohou se i roznést na jiná místa na těle.