Pokožka bez známek stárnutí, pupínků, krásně vypnutá a svěží. To je sen každé ženy. Některé mají skutečně štěstí a jejich pleť je téměř dokonalá, většina z nás však musí své pleti věnovat trochu péče, aby docílila pokožky bez chybičky. V takovém případě není radno spoléhat na zázračné mazání, ale na několik pravidelných úkonů během dne. Zanedlouho na své pleti poznáte rozdíl.

Čištění je základ

Asi vás to nepřekvapí, ale dokonale čistou pokožku nezískáte tím, že ji rychle opláchnete vodou. Jako začátek rituálu je to dobrý krok, vhodné je však přidat ještě speciální přípravky pro čištění pleti a vatovým tamponkem pleť čistit, dokud se na něm nepřestanou objevovat nečistoty. Tento postup je dobré provádět ráno i večer.

Jakmile je umyto a vyčištěno, aplikujte krém. Trik je v tom, že vlhká pokožka má tendenci krém lépe vstřebat a déle jeho účinky udržet. Během dne uvalte na svůj obličej embargo. Snažte se na něj zbytečně nesahat. Přece jen, ruce si nemyjete každou minutu a ulpí na nich spousta nečistot a bakterií, ty poté přenášíte dotykem i na obličej. Pokud se chcete vyhnout pupínkům, ale i projevům stárnutí pokožky, používejte co nejméně těžkých líčídel. Zaměřte se na zamaskování míst, která to opravdu potřebují, ale zbytečně pleť neschovávejte pod hutný makeup.

Pro krásnou pleť so dopřejte spánek

Vliv na vrásky a kvalitu pokožky má i spánek. A hlavně poloha, ve které jsme zvyklí spát. Nejvhodnější je spát na zádech, kůže na obličeji má tak možnost se během noci krásně vypnout a regenerovat. Vyhněte se mračení a mžourání. Ať už přivíráte oči na knihu, nebo na sluníčko, zaděláváte si na nechtěné vějířky kolem očí. Navíc v případě mžourání do knihy nebo jiného textu může značit problém se zrakem, který je dobré řešit ihned v začátku.

Jídelníček proti stárnutí

Matička příroda je neskutečně důvtipná a u v její náruči najdete hned několik pomocníků, jež pomáhají proti stárnutí pleti, a naopak pomohou k její dokonalosti. Luštěniny jsou prospěšné z mnoha důvodů a do jídelníčku patří neomylně. Chcete-li podpořit svou krásu, jezte sóju. Budete-li pravidelně konzumovat fermentované sójové produkty, zajistíte si pomalejší stárnutí pleti a méně viditelné vrásky. Dalším skvělým a zdravým pomocníkem jsou lesní plody. Zejména jahody, ostružiny a borůvky. Nejenže pohladí chuťové buňky, ale díky antioxidantům dokáží zpomalovat stárnutí pokožky. Avokádo zase pohádá udržet pokožku hydratovanou a díky selenu, vitaminům C a E o ní skvěle pečuje zevnitř.

Obličejová jóga

Konečně bez práce nejsou koláče, což vám dosvědčí i japonská guru krásy. Výše zmiňovaná opatření jsou sice účinná, ale opravdovým pomocníkem pro krásně hladkou pleť bez vrásek je pravidelná obličejová jóga. Stačí z několika minutového cvičení učinit denní rutinu a nejpozději za dva týdny se dostaví viditelné výsledky. Cvičení je skutečně jednoduché a opravdu zabere denně jen pár minut.

Podívejte se na videu, jak na to. Koneckonců, začít můžete ještě dnes, třeba při koupeli:

Zdroj: Youtube


Obohaťte dvěma minutami obličejového cvičení svůj denní rituál, uvolněte svaly a dopřejte své pokožce přirozený lifting. Jak na to? Vysuňte čelist lehce dopředu a přehněte spodní ret přes zuby, usmějte se. Zvedněte lehce bradu, jazykem zatlačte mírně na horní patro a po deseti vteřinách uvolněte. Přesně tak, jak vidíte na videu. Dýchejte! Dokonalý hluboký dech umí zázraky. Alespoň třikrát se z hluboka nadechněte a vydechněte. Nádechy okysličují krev a uvolňují stres. Není tak vhodnější začátek a zakončení dne!

Související články

Zdroje: www.youtube.com, www.kralovstvi-tiande.cz, prozeny.blesk.cz, prozeny.blesk.cz, www.doktor-zdravi.cz