Ovesné vločky jsou plné antioxidantů, díky kterým účinně pomáhají pokožce v mnoha ohledech. Voda z ovesných vloček je tak vhodná pro ty, které trápí kožní vyrážka, dermatitida nebo ekzém. Její zklidňující a protizánětlivé účinky si s kožními neduhy snadno poradí a nejen to! Blahodárná je i proti tvorbě vrásek.

Vyrobte si domácí pleťovou vodu z ovesných vloček podle jednoduchého video návodu:

Zdroj: Youtube

Přírodní kosmetika na stárnoucí pleť

Stárnutí pleti a tvorbu vrásek má částečně na svědomí dehydratovaná neboli suchá pokožka. Přírodní škroby obsažené v ovesných vločkách absorbují vodu a navážou na pokožku. Jakmile tedy začnete používat vodu z ovsa, budete mít pleť na obličeji opět jemnou a hedvábnou.

Vhodná i na mastnou pleť

Pokud máte pleť naopak mastnou, voda z vloček ji šetrně vyčistí od všech nečistot a bakterií. Zároveň odstraní veškeré odumřelé buňky a vy se tak budete moci radovat z dokonalé pleti. Pokožku nezanechá ani svědivou, ani aknózní.

Příprava pleťové vody

Nechcete utrácet spoustu peněz za předražené kosmetické přípravky? Vyrobte si doma pleťovou vodu z ovesných vloček snadno a skoro zadarmo! Stačí si připravit malou lahvičku, do které nalijte převařenou vodu a nasypte lžičku ovesných vloček. Dle libosti můžete ještě přidat dvě kapky esenciálního nebo rostlinného oleje. Poté ji uložte do lednice. Jakmile budete chtít pleťovou vodu využít, stačí lahvičku pouze protřepat.

Peeling na obličej i krk

Starých a odumřelých buněk se můžete zbavit na obličeji i na krku pomocí ovesného peelingu. Rozmixujte ovesné vločky ve vodě do řidší kaše a masírováním naneste peeling na obličej i krk. Po chvilce působení veškerý peeling smyjte a pokožku otřete do sucha. Pleť bude krásně vyživená i hydratovaná.

Součást zdravého jídelníčku

Kromě používání domácí pleťové vody zařaďte ovesné vločky rovněž do svého jídelníčku. Konzumace ovsa má pozitivní účinky proti stárnutí pleti i její dehydrataci, současně podpoří i celkovou regeneraci pokožky. Prodlužte si mládí co nejdéle!

Související články

Zdroje: rehabilitace.info, dify.cz, jimejinak.cz, tetadrogerie.cz