Máte doma kočičku nebo pejska, který neustále něco kouše, škrábe nebo hrabe? Vyzkoušeli jste na ně různé povely a tresty, ale stále to na ně nezabírá? Pak jste ještě nezkusili trik s cibulí. Cibule je nepostradatelná při vaření, avšak pomáhá také při mytí oken a zašlé špíny, čištění grilu, odstraňování skvrn od potu nebo slouží jako přírodní repelent.

Okusování jako součást hry

Jestliže jste si pořídili štěně, může se stát, že si vezme do parády váš nábytek. Kousání, žvýkání a trhání patří mezi významné činnosti, které jim umožňují v průběhu růstu zubů jejich lepší prořezávání. V nebezpečí nejsou pouze vaše cennosti, ale mnohdy i pejskovo zdraví. V zápalu žvýkání může spolknout něco, co bude vyžadovat lékařskou pomoc. Proto byste měli všechny drobné předměty uklidit a k těm, které před pejskem nelze schovat, jednoduše položte silnější plátky nakrájené cibule.

Cibulové aroma jak pro koho

Nakrájená cibule v místnosti má jiný vliv na člověka a jiný vliv na zvíře. Pro vás může být zázrakem při pohlcování ostatních pachů, především zápachu cigaretového kouře nebo přepáleného oleje. Pohltí ale také bakterie, viry a toxiny, čímž se vám vzduch vyčistí a vy budete moci lépe dýchat. Opačný efekt to má pak na vašeho domácího mazlíčka. Tomu výpary z cibule nevoní, a tak se raději od ní bude držet dál. Takhle můžete zajistit, že se zvíře nepřiblíží na místo, kam vy sami nechcete.

Konec značkování!

Pokud jste si přinesli domů koťátko, které není naučené na záchodek, pak se s loužičkami potkáte skoro na každém rohu. Neplatí to pouze u koček, ale také u psů, kteří nejsou naučení vykonávat svou potřebu venku. V těchto případech je opět cibule na pravém místě. Silné plátky cibule položte na ta místa, kam se váš domácí mazlíček vyčural. Zapamatuje si tak, že to dělat v domě či bytě nesmí.

Pozor!

Cibuli i zvíře mějte raději pod kontrolou a z místa ji včas odeberte, aby ji zvíře nepozřelo (což je sice nepravděpodobné, ale nikoli nemožné).

Zdroje: living.iprima.cz, zverokruh-shop.cz, dumazahrada.cz