Jsou ladné a krásné. Některé svým vzhledem však připomínají všechno ostatní, jen ne chundelatého hebkého domácího mazlíčka. I v kočičí říši se najde pár podivínů, kteří svým vzhledem zaujmou na první pohled.

Přesvědčte se sami na videu:

Zdroj: Youtube


Touha vytvořit něco neobvyklého a jedinečného převládla v kočičím chovatelském světě v 80. letech minulého století. Tehdy zkřížením divokého karakala a habešské kočky vznikl caracat. Dospělý caracat nebývá zrovna drobeček, dorůstá až do padesáti centimetrů s váhou patnácti kilogramů.

Překvapivé je, že klasického mňoukání se od nich nedočkáte, vydávají spíše pištivý zvuk. Caracati patří mezi nejvzácnější kočičí plemena, málokteré kotě totiž přežije porod. Proto se cena za takového mazlíčka může vyšplhat až na půl milionu korun!

Vlkodlak v rouše kočičím

Na první pohled připomíná vlkodlaka, i proto se její název volně překládá jako kočka vlkodlak. Historie kočičího podivína lykoi se začala psát v roce 2010 a o rok později byl lykoi registrován jako oficiální plemeno. Přestože vzhledem nepřipomíná příliš mírumilovné zvíře, nenechte se mýlit, vlkodlačí kočky bývají velmi přátelské a přítulné, navíc se skvěle snesou s ostatními kočkami a psy v domácnosti. Jedinou vadou na kráse je poměrně vysoká pořizovací cena, ta se pohybuje kolem padesáti tisíc korun.

Thajský mazlíček

Korat pochází původně z Thajska, kde je také velmi oblíbený. Poznávací znaky této roztomilé kočky jsou krátká srst se zbarvením do stříbrné a hlava připomínající tvar srdce. Z povahových rysů je to pak touha po pozornosti i společnosti a inteligence.

Kočka z jiného světa

Svým vzhledem spíš připomíná skřítka než kočku, přesto vás překvapí její elegance. Orientální kočka na první pohled sice působí trochu podivínsky, ale nedejte na první dojem. Tato netypická kráska představuje jednoho z vůbec nejspolečenštějších tvorů z kočičí říše. Je to parťák do nepohody a věrný přítel. Jakmile ji jednou vezmete za svou, bude vás i celou rodinu bezmezně milovat a bude vám svou náklonnost dokazovat každou minutu své existence.

Inspirace z Harryho Pottera

Někdo by mohl namítnout, že se jedná o pohádkovou postavu a ne o kočku. Opak je ale pravdou. Elfí kočka je kříženec amerického plemene s kadeřavýma ušima s nahatou sphynx. Povahově je tato elfí dáma velmi aktivní, společenská a milá. Díky tomu, že je prakticky bez srsti, hodí se pro lidi trpící alergií na kočičí srst.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, www.koule.cz, zoom.iprima.cz, www.idnes.cz