Vaření a recepty

obrázek z archivu ireceptar.cz

Exotické ovoce na vašem stole: 10 druhů, které stojí za to ochutnat

V létě a na podzim jsme si užívali skoro neomezené zásoby ovoce a zeleniny, ať už ze zahrádek nebo z trhů či obchodů. Vitamíny a vláknina jsou však potřeba i v zimě, kdy domácí zdroje slábnou. Zvlášť v období kolem Vánoc se obchody jen hemží zajímavými a pestrými exotickými druhy ovoce. Nebojte se ochutnat i méně známé druhy a najděte si svoje nové oblíbence.
Kaštanová polévka

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví.