Polévky a chuťovky

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Náročný den před vámi? Snídaně pro rodinu nebo přátele? Blesková večeře nebo oběd z mála surovin? Frittata je odpověď, jakou hledáte. Nadýchaná vajíčka, do kterých vmícháte snadno, na co zrovna máte chuť nebo co najdete doma, se liší od klasické omelety tím, že se pomalu pečou. Frittata je proto perfektní, pokud nemáte moc chuť vařit, ale přesto potřebujete vydatné jídlo pro více lidí. Více...

Domácí ochucené soli a kořenící směsi: Proč jste ještě nevyzkoušeli?

Domácí ochucené soli a kořenící směsi: Proč jste ještě nevyzkoušeli?

Připravit si ochucovadla z domácích zdrojů je pohádkově snadné a hodně dobré. Bylinkové soli nebo domácí kořenící směsi přitom budou obsahovat přesně to, co vám chutná. Udělejte je teď, zpracujete přebytky ze zahrádky a smysluplně zužitkujete úrodu. Přitom vydrží dlouho, za pár měsíců klidně poslouží jako luxusní dárek k Vánocům. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Neobvyklý černý česnek je chutný a zdraví prospěšný

Neobvyklý černý česnek je chutný a zdraví prospěšný

Černý česnek je stále populárnější nejen mezi milovníky asijské kuchyně. Kromě gastronomického užití nachází své uplatnění jako přírodní léčivo, je velmi zdravý, posiluje imunitu a pomáhá při mnoha zdravotních komplikacích. Co je vlastně černý česnek a jak se vyrábí? A dá se snadno vyrobit i doma? Více...

Rostlinná mléka z domácích zdrojů - zdravější než z obchodu

Rostlinná mléka z domácích zdrojů - zdravější než z obchodu

Rýžové, ovesné, mandlové, makové, sojové... Obliba rostlinných mlék stoupá a do svého jídelníčku je zařazuje stále víc lidí. Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje konzumace kravského mléka, zkuste ho nahradit rostlinnou alternativou. To skutečně zdravé si přitom připravíte snadno doma. Více...

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Prázdniny končí, ale vařit v divočině či venku na zahradě můžeme kdykoli, zvlášť pokud se vydaří počasí babího léta. I tentokrát jsou připraveny recepty na jídla levná, rychlá a především ze surovin, které se dobře přepravují a ideálně vydrží i teplotní výkyvy počasí. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Vaříme na čundru: přeprava potravin, příprava ohniště

Vaříme na čundru: přeprava potravin, příprava ohniště

Před vařením v divočině bychom měli důkladně promyslet nejen co, ale také z čeho a jak budeme vařit. Více...

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Že nevidíte příliš důvod, abyste se namáhali s výrobou domácí hořčice, když vám kupovaná neudělá díru do peněženky? Zaprvé – nejde o žádnou namáhavou a nákladnou záležitost, zadruhé – budete mít jistotu o složení a zatřetí – dochutíte si ji k dokonalosti právě tak, jak ji máte nejradši. Více...

Klasická masová soljanka

Klasická masová soljanka

Soljanka patří mezi polévky klasické ruské kuchyně, podobně jako šči, boršč, rassolnik či okroška. Klasická masová soljanka je hustá polévka založená na mase a sladkokyselém základu. Více...

Recept na domácí kvašáky ze salátovek
Zavařování
4. 8. 2018

Recept na domácí kvašáky ze salátovek

Občas se stane, že se ve skleníku urodí nadbytek salátových okurek. Ačkoli okurky máme rádi, 6 kusů denně je i na nás moc. Co teď s nimi? Ačkoli není úplně obvyklé používat salátové okurky na nakládání, nemusíte se bát. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS