Polévky a chuťovky

Domácí utopenci – recept na českou hospodskou klasiku

Domácí utopenci – recept na českou hospodskou klasiku

V každé dobré hospodě koupíte utopence. Skoro to vypadá, že na tom není nic složitého a už vůbec ne těžkého. Pokud ale nechce jíst jen obyčejné buřty s cibulí a octem, je přeci jenom potřeba trochu toho kuchařského umu a fištrónu. Více...

Upéct domácí pizzu? Překvapí vás, jak je to snadné

Upéct domácí pizzu? Překvapí vás, jak je to snadné

Pizza jako rychlý oběd nebo večeře, obzvláště o víkendu, skončí na nejednom stole. Už ji ale nemusíte objednávat a obávat se, jestli bude dobře upečená a patřičně horká. Pizzu podle tohoto receptu si zamilujete. Více...

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Špenát už dávno neznamená nevzhlednou směs podávanou ve školních jídelnách. Nenechte si ujít počátek jeho sezony, kdy je nejjemnější a nejchutnější. S našimi recepty máte postaráno o tři parádní večeře. Více...

Dinnete - obložený chlebový koláč

Dinnete - obložený chlebový koláč

Co bylo dřív – švábská Dinnete nebo alsaský Flammkuchen? To je jako ptát se, zda bylo dřív vejce nebo slepice. Oba tyto podobné slané koláče se prolínají a často se pro stejné pečivo používají oba názvy. Více...

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Rebarbora neboli reveň se svými růžolícími řapíky působí atraktivně a vyvolává dojem slaďoučké chuti. Pro opravdové gurmány však není tajemstvím její příjemně nakyslá chuť, která skvěle „sedne“ jak do lehkého dezertu nebo jako doprovod v podobě čatní k sýrům nebo masu. Více...

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Bílý chřest do polévky, zelený na másle se ztraceným vejcem

Nejchutnější část chřestu je jeho charakteristická zelená špička. Jak ale tuto zeleninu podávat? Pryč jsou doby, kdy jste mohli ochutnat chřest z konzervy obtočený smutným plátkem slaniny jako přílohu k masu. Chřest hraje chutěmi a spolu se ztraceným vejcem v našich receptech vám předvede to nejlepší. Více...

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Rychlé a zdravé snídaně pro štíhlou linii

Snídaně je základ nejen v hubnoucím jídelníčku. Dochází vám fantazie nebo si nevíte rady s přípravou rychlých a zdravých ranních jídel? Vyzkoušejte některý z našich receptů, které vás po ránu nejen zasytí, ale dodají vyváženou porci energie a živin. Více...

Sandwich, nebo sendvič? Nejlepší svačina nebo lehká večeře

Sandwich, nebo sendvič? Nejlepší svačina nebo lehká večeře

Dva plátky chleba, mezi nimi šunka, sýr, zelenina a jiné druhy náplní. Sendvič je skvělá alternativa, když nemáte čas nebo chuť na velký oběd nebo večeři. Navíc se dá snadno vzít kamkoli s sebou. A že je přímo jako stvořený do horkého počasí, si můžete vyzkoušet s našimi jednoduchými recepty. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

Velikonoční očista devíti bylinami

Velikonoční očista devíti bylinami

Dobové recepty na velikonoční pokrmy vedle jiného dokládají, že svého času bývala jarní očista organismu docela běžná a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí. Některá jídla jako nádivky nebo zelené polévky měly obsahovat aspoň devět bylin. Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další. Více...

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Následky velikonoční koledy mívají zpravidla podobu hromady natvrdo vařených vajec, které je nutno dosti rychle zpracovat, protože už jsou uvařená různě dlouhou dobu a navíc pobývají různě dlouhou dobu v teple v koledníkově košíku. Existuje ale trik, jak trvanlivost vařených vajec prodloužit a tak rozložit nutnost konzumace hromad vajíčkových pomazánek a salátů na delší dobu. Více...

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Tradičně je prvním dnem, kdy se frankfurtská zelená omáčka připravuje, Zelený čtvrtek. Je ale oblíbená během celé sezony čerstvých bylinek, které jsou obvykle na svém vrcholu v květnu. Takže pokud ji na Velikonoce nestihnete, nezoufejte. Můžete si ji vychutnat i později. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS