Vaření a recepty

Kuře na soli

Kuře na soli: Pamatujete nejlepší retro recept z osmdesátek?

Když se na přelomu 70. a 80. let minulého století dostal do tehdejšího Československa recept na kuře na soli, snad nikdo ho pak jistou dobu nepekl jinak. V průběhu času se ale na tento klasický postup zapomnělo a dnes spousta lidí neví, co kuře na soli vlastně je a jak vůbec chutná. Vraťte se zpátky do minulosti a nechte se okouzlit chutí, kterou před 40 lety vychvaloval do nebes snad každý Čechoslovák. Upéct kuře na soli je až směšně jednoduché.
Na placky z mouky a vody nedaly naše babičky dopustit.

Naše babičky dělaly placky jen z mouky a vody. Potřené máslem jsou fantastické

Říká se, že v jednoduchosti je krása. A v případě placek z mouky a vody dokonce i skvělá chuť. Připravovaly je už naše babičky a moc dobře věděly proč. Naprosto jednoduchá večeře, která navíc nestojí prakticky nic, má i dnes své kouzlo a rozhodně udělá radost všem u stolu. Navíc jde o zcela univerzální pochoutku, neboť si placky může každý naplnit tím, co má nejradši. Mnozí se ale shodují na tom, že vůbec nejlépe chutnají jen tak natřené máslem.