Domov a bydlení

Lopatkovce (Spathiphyllum) NASA označil za nejúčinnějšího čističe vzduchu.

NASA sestavila žebříček pokojovek, které filtrují vzduch: Která zvítězila?

Současný způsob života nás bohužel uzavírá na převážnou část dne do interiérů v zaměstnání či doma. Tedy v případě, že se nejedná zrovna o volný den nebo víkend. Vzhledem k tomu je důležité udržovat v interiérech vysokou kvalitu a čistotu vzduchu, což našemu tělu neskutečně prospívá. A víte, co může báječně přispět a pomoci? Obyčejné pokojové květiny. Znečištěné prostředí je totiž v současné době dost veliký problém. Podle výzkumů NASA mají některé rostliny skvělé předpoklady k čištění vzduchu. Zajímá vás, které to jsou?
Zvlášť starší typy lednic a mrazáků mají problém s odpařováním a tvorbou námrazy

Správný postup, jak se zbavit námrazy v mrazáku a jak zařídit, aby nevznikala

Návštěva ledové jeskyně může ozvláštnit víkend v zimním období, ale mít ji v mrazáku opravdu nechceme. Zvlášť starší typy lednic a mrazáků mají problém s odpařováním a tvorbou námrazy. Její postupné přibývání a zvětšování ledové masy zmenšuje prostor mrazáku. Uchované jídlo přimrzne a někdy už ani nejde vytáhnout ven. Nezbývá, než se vystrojit lany i cepíny a zdolat rostoucí ledovec ve vaší kuchyni.
Černý okouřený hrnec naplňte vodou a vraťte ho zpět na sporák. Zní to nelogicky, ale musí se nechat odpučet.

Jak vyčistit nevyčistitelně připálený hrnec pomocí jedlé sody za tepla i studena

Zakecáte se s kamarádkou po telefonu nebo čtete velmi zajímavý článek na internetu a pohroma je na světě. Smrad, větrání a u mě proběhl i záchvat smíchu. Přesně takhle vznikají připálené hrnce. Svět se ale nebortí a vy se můžete od srdce zasmát, jako já, jak člověk dokáže být občas „vypnutý“. Když budete „vypnutá“ až moc, nezachrání to už ani soda, to mi věřte, protože vím, o čem mluvím.
Mít v kuchyni vždy po ruce kvalitní zeleninu se rozhodně vyplatí

Jak zamrazit jednotlivé druhy zeleniny: Jde to téměř s každou, musíte vědět jak

Mít v kuchyni vždy po ruce kvalitní zeleninu se rozhodně vyplatí. Naštěstí máme mrazák, který nám umožní uchovat tuto zdravou surovinu bezpečně i několik měsíců. Produkty z vlastní zahrady si tak můžeme dopřávat i v době, kdy je zapadaná sněhem. Aby byl ale výsledek mrazení skutečně k světu, je potřeba znát pár zásad. Takže, jak na to?