Vaření a recepty

Tipy na rychlejší než ruční loupání česneku každý ocení

Tři triky, jak rychle oloupat česnek: V mikrovlnce, nožem, pomocí dvou nádob

Česnek je oblíbenou součástí naší kuchyně, a to nejen pro svoji nezaměnitelnou a výraznou chuť, ale také nepopiratelné zdravotní benefity. Práce s ním ale nepatří zrovna mezi nejoblíbenější, nejen kvůli charakteristickému odéru, ale také jeho struktuře s množstvím stroužků obalených v tenkých, suchých slupkách. Proto vám přinášíme tři triky, jak se k vytouženým aromatickým „perlám“ dostat co nejsnáze.
Kávu má mnoho z nás spojenu s pohodou nebo svými rituály

Je zdravější instantní káva nebo turek? Mnoho lidí neumí správně vařit ani jedno

Jak si doma udělat lahodnou kávu tak, aby chutnala jako z kavárny? Češi kávu milují. Máme ji spojenou s různými rituály, ať už je to ranní kafe a posezení na terase nebo na záchodě, polední pauza při práci nebo odpolední kafe a dortík s kamarádkou. Černý mok nejenom zahřeje, ale také provoní celý dům či kancelář a „nakopne" k dalším aktivitám. Jak si doma udělat lahodnou kávu tak, aby chutnala jako z kavárny? Aby uspokojila vaše chuťové buňky i doma, je dobré se držet pár zásad.
Skutečně perfektní bramborovou kaši si můžete udělat i doma

Trik michelinského kuchaře století, jak udělat dokonalou bramborovou kaši

Zapomeňte na bramborovou kaši z pytlíku, kterou známe ze starých školních jídelen a kterou si maximálně bereme s sebou na kempovací dovolenou. Právě u bramborové kaše neplatí to, že je tak skvělá "jako v restauraci". Naopak - nejlepší je ta domácí, ale profesionální šéfkuchaři se mohou o triky s námi podělit. Stačí nám jen šest ingrediencí. "Brkaši" totiž milují nejen děti, ale i většina dospělých!