Vaření a recepty

Jahodové knedlíky

Jak udělat super jahodové knedlíky. Klasický recept babiček zůstává nepřekonán

Ovocné knedlíky se staly jakýmsi sladkým symbolem léta. V době, kdy dozrává mnoho druhů ovoce na našich zahrádkách, se této variantě jejich zpracování nelze ani divit. Oříškem však může být příprava toho správného těsta. Leckdy se stává, že se těsto rozpadá, příliš rychle se rozvaří anebo zkrátka dostatečně nelepí a náplň tak vytéká ven. Vyzkoušejte proto recept, na který nedaly dopustit ani naše babičky!
Zavařování okurek, jeden z letních rituálů zahrádkáře

Největší chyby při zavařování, které vám spolehlivě zničí veškerou práci

Léto je obecně spojováno se sklizní a s úrodou. Někdy je ale úroda skutečně hojná a mnozí se pak pouští do zavařování, které trvanlivost poctivě vypěstovaných plodů prodlouží o několik měsíců ba možná i let. Čas od času se ovšem stává, že se ani přes dodržování předepsaného postupu vytouženého výsledku nedočkáme. Co za tím stojí? Možná se během přípravy nevědomky dopouštíte některé ze zásadních chyb. 
Třešňovo-jahodovo-rybízový koláč

Geniální lehký třešňovo-jahodovo-rybízový koláč. Zvládne ho i malé dítě

Dozrávající letní ovoce přináší spoustě nadšených kuchařů a pekařů skvělé příležitosti k přípravě mnoha pokrmů a dezertů. A fantazii se rozhodně meze nekladou. Kombinací kyselých a sladkých plodů lze docílit perfektních výsledků, které si získají obdiv u celé vaší rodiny i návštěv. Vyzkoušeli jste už třešňovo-jahodovo-rybízový koláč?
Jíška není jen výsadou české kuchyně

Jak udělat správně jíšku? Většina lidí to vůbec neumí

Jíšku známe všichni a mnozí z nás si myslí, že je typickou součástí české kuchyně. Jak by také ne! Vždyť právě naše, česká kuchyně je pověstná hustými polévkami a omáčkami. Pamatuji si, jak mě maminka učila jíšku, tu pravou, a vždycky mi říkala „musíš zamíchat buď studené do horkého, nebo horké do studeného“. Jak se tedy správná jíška – neboli zápražka či zásmažka - dělá?